İhale komisyonuna yazilmis biri mal muayene teslim komisyonunda yer alabilir mi?


   Mal Alımları Denetim Muayene ve Kabul İşlemlerine Dair Yönetmeliğin ilgili maddelerinde;


    Madde 6- (Değişik: 22/06/2005 – 25853 R.G. / 2 md.) Yetkili makam tarafından biri başkan, biri işin uzmanı olmak üzere en az üç veya daha fazla tek sayıda kişi ile yedek üyelerden oluşan muayene ve kabul komisyonları kurulur. Ancak, ilgili idarede yeterli sayıda veya işin özelliğine uygun nitelikte uzman personel bulunmaması durumunda, 4734 sayılı Kanuna tabi idarelerden uzman personel görevlendirilebilir.
    (Değişik: 22/06/2005 – 25853 R.G. / 2 md.) Ara denetimi gerçekleştiren personel muayene kabul komisyonlarında görevlendirilebilir. Ancak, muayene ve kabul komisyonlarında görevlendirilen personelin tamamı ara denetimi gerçekleştiren personelden oluşturulamaz.
  Özellikleri dolayısıyla kısa sürede nitelikleri değişebilen veya günlük teslime konu olan malların muayene ve kabul işlemlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için idareler,  muayene ve kabul komisyonunu öncelikle bu malı kullanacak  birimlerde çalışan görevlilerden kurarlar.
   Kamu İhale Genel Tebliğinde;
  İhaleyi gerçekleştiren ihale komisyonu üyeleri söz konusu ihaleye ilişkin olarak  yapılan sözleşme sonucunda teslim edilecek mal ve hizmet alımları ile yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda veya kontrol teşkilatında görev alabilir. Ancak yapılan bir sözleşme ile ilgili olarak kontrol teşkilatında yer alan görevliler, sözleşme sonucunda hizmet alımları ve yapım işleriyle ilgili muayene ve kabul komisyonunda görev alamazlar.
  Görüldüğü üzere en az 1 adet konu uzmanı şartı aranmaktadır. Bundan ziyade komisyonların kurulması başlığı altında kimlerin komisyona üye olamayacağı belirtilmiştir.
Daha doğrusu ara denetimde görevli olanlar katılabilirler ama hepsi bunlardan olmaz diyerek. Komisyonlara üye seçilmesinin sınırları çizilmiştir. Ve burada çizilen 2 önemli sınır vardır.
1)      Bir adet konu uzmanı olmalı
      2)     Tüm üyeler ara denetim elemanı olmamalı
Bu bilgiler birlikte değerlendirildiğinde..  ihale komisyonu üyelerinin muayene ve kabul komsyonlarında görevlendirilmesinde bir sakınca olmadığı değerlendirilmektedir.



Google+ Paylaş

Hakkında ist

Blog yazarı hakkında kısa bir açıklama
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder