Sınır Değerin Altında Kalan Firmadan Nasıl Savunma İsteyeceğim?

   Sınır Değerin Altında Kalan Firmadan Nasıl Savunma İsteyeceğim?

    Hizmet Alımı ihalelerinde Personel Çalıştırmasına Dayalı veya Personel Çalıştırmasına Dayalı olmayan ihalelerinde sınır değerin altında kalan firmalardan savunma istenerek gerekli açıklamanın yapılması istenmektedir. Sınır değer sorgulamasına ilişkin hususlar Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenir.
 
    Kamu İhale Kanunun 38. maddesine göre;
 İdare belirlediği süre içinde teklif sahiplerinden teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile  ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister.

İhale komisyonu;

a) İmalat sürecinin, verilen hizmetin ve yapım yönteminin ekonomik olması,
           
b)  Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin mal ve hizmetlerin temini veya yapım işinin yerine getirilmesinde kullanacağı avantajlı koşullar,
           
c) Teklif edilen mal, hizmet veya yapım işinin özgünlüğü,
           
gibi hususlarda yapılan yazılı açıklamaları dikkate alarak, aşırı düşük teklifleri değerlendirir. Bu değerlendirme sonucunda, açıklamaları yeterli görülmeyen veya yazılı açıklamada bulunmayan isteklilerin teklifleri reddedilir. 

            İhale komisyonu kanunun bu maddesinde belirtilen hususlara göre ilgili firmaya EKAP üzerinden tebliğ yaparak savunmasını isteyebilir. Peki firma aşırı düşük savunmasına kaç gün içinde cevap vermelidir? Kamu İhale Genel Tebliğinin 16.6. İdarelerce belgelerdeki eksik bilgilerin tamamlatılması  maddesinde belgelerin niteliği dikkate alınarak idarelerce aday veya isteklilere iki iş gününden az olmamak üzere makul bir tamamlama süresi verilecektir. " ibaresi bulunmaktadır. Hizmet alımı ihalesi göz önünde bulundurularak makul sürenin savunma için firmaya verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Google+ Paylaş

Hakkında ist

Blog yazarı hakkında kısa bir açıklama
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder