Kesin Kabul Tutanağı İş Deneyim Belgesi Yerine Geçer Mi?

Kesin Kabul Tutanağı İş Deneyim Belgesi Yerine Geçer Mi?

Kesin Kabul Tutanağı İle İhaleye Girebilir Miyiz? 
Kesin Kabul Tutanaği Örneği

İş Deneyim Belgesi Örneği

Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği 11. Maddeye Göre:

(2) Kesin kabul komisyonu, yaptığı inceleme ve muayene sonunda işi kesin kabule hazır bulduğu takdirde, (Ek–4)’de yer alan “Kesin Kabul Tutanağı”nı düzenler. Bu tutanak komisyon üyeleri ve yüklenici tarafından imzalanır. 

12. Maddeye Göre:
Kesin kabul sırasında tespit edilen kusur ve noksanlıkların kabul yapılmasına engel olmayacak nitelikte bulunması halinde, kesin kabul tutanağı düzenlenir. Ancak, kusur ve noksanlıklar tutanakta açıkça gösterilir ve tamamlanmaları için verilen süre tutanakta belirtilir.

13.Maddeye Göre:
(1) Kesin kabul tutanağı yetkili makam tarafından onaylandıktan sonra geçerli olur ve kesin kabul yapılmış sayılır.

Kesin Kabul Tutanağı ve İş Deneyim Belgesinin  içerik açısından birbirine çok yakın olduğunu gözlemlemekteyiz. Komisyon Üyeleri tarafından imzalanan fakat yetkili makam tarafından onaylanmayan Kesin Kabul Tutanağının iş bitirme olarak değerlendirilmeme ihtimali yüksektir. Ayrıca tespit edilen kusur ve noksanlıkların yazdığı bir kesin kabul tutanağı iş bitirme olarak değerlendirilme olasılığı çok düşüktür. İçerik açısından çok benzer olmalarına rağmen, şekil açısından sonuçta aynı değillerdir. İdari şartnamede ihaleye katılım için istenen belgelerde iş deneyim belgesi isteniyorsa, iş deneyim belgesi ibareli evrağın sunulması gerekmektedir. İhale öncesinde isteklinin idare ile iletişime geçerek bu konuda sorularını yöneltmesi ,istekli açısından önemlidir. Ayrıca, İş deneyim belgesi EKAP üzerinden teyit edilebilirken, Kesin Kabul Tutanağı teyit edilememektedir. Sonuç olarak, kesin kabul tutanağının iş deneyim belgesi yerine geçemeyeceği kanaatindeyim. 
Google+ Paylaş

Hakkında ist

Blog yazarı hakkında kısa bir açıklama
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder